Logo

Hledat...

Přihlásit se
Košík
0

Co si obléct pod košili? Vyzkoušejte bambusové tričko.

Celodenní nošení košile v práci nemusí být nic příjemného, protože sehnat ideální tričko pod košili není vůbec jednoduché. Je bambusové tričko řešením? Přečtěte si naše zkušenosti i tipy.
Vše
Tipy & triky

Publikováno 01. 03. 2022, 2 min čtení

Co si obléct pod košili? Vyzkoušejte bambusové tričko.
Celodenní nošení košile v práci nemusí být nic příjemného, protože sehnat ideální tričko pod košili není vůbec jednoduché. Je bambusové tričko řešením? Přečtěte si naše zkušenosti i tipy.

Celodenní nošení košile v práci nemusí být nic příjemného, protože sehnat ideální tričko pod košili není vůbec jednoduché. Je bambusové tričko řešením?

Jaké jsou typy triček pod košili? 

Jednobarevná trička mají mnohdy využití pod pánskou košilí, kde jsou velmi praktickým pomocníkem. Klasické tričko nemusí pod košilí posloužit tak, jak byste si přáli, což může přinést nepříjemné škrcení, tahání nebo pocení. Sehnat ideální tričko pod košili není vůbec jednoduché. Jaké může být tričko z bambusu?

Jak si vybrat tričko pod košili?

editorjs image

Ve společnosti by měla košile působit upraveně, proto je potřeba si dát pozor na to, aby tričko pod košilí nevyčnívalo. Barevně zvolte nejlépe bílé tričko pod světlé košile, nebo pokud máte raději tmavé odstíny košil, zvolte černé tričko. Tričko také přizpůsobte střihu košile. Pod upnutou košili si neoblékejte volné tričko, ale naopak zvolte střih slim na tělo.

Nezapomeňte na délku trička  

Nezapomínejte ani na to, aby tričko bylo dostatečně dlouhé a nevytahovalo se z kalhot společně s košilí. Nikdo z nás nechce nepříjemné pocity, kdy vám “fouká na záda”, a proto si raději zvolte tričko delší, například toto.

Může do pračky? Jak dlouho schne?

Bambusové prádlo můžete prát na 40°C, ale není vhodné ho sušit v sušičce či žehlit. Bambusové oblečení stačí pověsit a nechat volně uschnout a možná budete překvapeni, jak rychle bambusové vlákno schne. Oblečení z bambusového vlákna má při správné péči dlouhou životnost, nebledne a jeho funkčnost vám vydrží léta.

Máte raději nátělníky? 

Stejně jako trička, tak i nátělník dobře poslouží jako ochrana před potem či chladem a skvěle se díky tomu hodí jako spodní vrstva pod košili či svetr. Bambusové nátělníky jsou bezešvé, takže nátělník nikde neškrtí a je příjemný k pokožce.

Stop skvrnám od potu díky bambusovému vláknu

editorjs image

Určitě jste se někdy ocitli v situaci, kdy jste v teplejším počasí či stresové situaci propotili košili. Tomuto problému můžete zabránit právě bambusovým tričkem, které absorbuje vlhkost, a navíc saje až čtyřikrát více než bavlněné oděvy. K tomu je bambusové vlákno antibakteriální a nezadržuje možný nepříjemný zápach.

Proč zrovna bambusové? Musí být dražší.. 

Bambusové oblečení má oproti bavlněnému řadu výhod. Mezi ty největší patří jeho jemnost, lepší odvádění vlhkosti i menší spotřeba vody při zpracování bambusového vlákna. Nejen díky těmto výhodám se investice do kvalitního bambusového trička či jiného oblečení vyplatí a takový kousek vám v šatníku poslouží řadu let.

Pohodlí bambusových triček a závěrečné doporučení

Bambusové vlákno je velmi jemné, a tudíž příjemné na dotek. Navíc jsou trička z bambusového vlákna hypoalergenní a tedy vhodné i pro tu nejcitlivější pokožku. Další výhodou může být bezešvý střih bambusových triček. Díky němu se materiál perfektně přizpůsobí vašemu tělu a pod košilí není vidět.

Jak na lepší den?Pro maximální pohodlí doporučujeme tyto trička kombinovat s boxerkama a ponožkama EcoBamboo, které se vyznačují stejnými výhodami jako trička.