Logo

Hledat...

Přihlásit se
Košík
0

Bambusové ponožky - jaké jsou typy a jaké vybrat

Jak si vybrat správné bambusové ponožky, aby vyhovovaly všem vašim požadavků, byly funkční a seděly k vaší obuvi? Jednotlivé typy a výhody bambusových ponožek se dozvíte uvnitř článku.
Vše

Publikováno 07. 06. 2022, 2 min čtení

Bambusové ponožky - jaké jsou typy a jaké vybrat
Jak si vybrat správné bambusové ponožky, aby vyhovovaly všem vašim požadavků, byly funkční a seděly k vaší obuvi? Jednotlivé typy a výhody bambusových ponožek se dozvíte uvnitř článku.

Ponožky už dávno nejsou jen spotřebním zbožím, které ráno bez přemýšlení náhodně vylovíte ze své skříně. Vybrat správné ponožky, které budou během dne funkční a vyhoví vaší obuvi je někdy pořádný oříšek. Bambusové ponožky můžete využít jak na sport, tak i na běžné nošení – v létě vás ochladí, v zimě zahřejí.

Jak vybrat ty správné bambusové ponožky?

Neviditelné bambusové ponožky

Neviditelné ponožky jsou ideální na léto. Oproti kotníčkovým ponožkám jsou ještě o pár čísel nižší, vhodné jsou tedy do tenisek s nízkým vzhledem nebo společenské obuvi. Ne každé botě ale vyhoví, v mokasínách už byste s nimi nepochodili. Ponožky jsou jednobarevné, v bílé a černé variantě. V horní části mají pružný lem, z vnitřní strany paty jsou opatřeny silikonovými proužky, které zajišťují, že vám ponožka v nízké botě nesklouzne. Jsou vhodné i na letní sportovní aktivity nebo běžné nošení.


Froté bambusové ponožky

Froté ponožky se naopak hodí i do nepříznivého počasí. Příjemně vás zahřejí, zároveň ale umožní pokožce dýchat. Ponožky jsou bezešvé a mají sníženou výšku, takže jsou vhodné na každodenní nošení. V horní části mají širší pružný lem, díky kterému ponožky neškrtí. Zakoupit je můžete v černé jednobarevné variantě.


Kotníčkové bambusové ponožky

Kotníčkové bambusové ponožky jsou dostupné ve třech barevných kombinacích – bílá, černá a navíc také tělová. Kotníčkový tvar se hodí především k nižší obuvi. Ponožky vám skvěle poslouží především v teplejších měsících, využít je můžete také na sport.

Vysoké bambusové ponožky

Klasické vysoké bambusové ponožky jsou ideální volbou na každodenní nošení k teniskám a vyšším botám. Využít je můžete také na nejrůznější příležitosti ke společenské obuvi. Hodí se tedy jak k běžnému, tak i společenskému outfitu. K dispozici jsou barvy černá a šedá. Lze koupit i výhodné velké balení.


Středně dlouhé bambusové ponožky

Středně dlouhé bambusové ponožky jsou ve 4 barevných variantách – černá, bílá, šedá a tělová. Jejich délka zaručí maximální pohodlí. Vhodné jsou na sport i každodenní nošení.

 

Výhody bambusových ponožek:

  • Maximální pohodlí – jemný a příjemný materiál vám zajistí pohodlí během celého dne
  • Funkčnost – díky bambusové viskóze vás ponožky v létě ochladí a v zimě zahřejí
  • Ekologická výroba – myslíme na životní prostředí a podporujeme etickou produkci
  • Odvod potu – bambusové vlákno saje a odpařuje až 3-4x více potu než bavlna
  • Prodyšnost – materiál je prodyšný, noha se vám nezpotí a vyhnete se tak zápachu
  • Vhodné pro citlivou pokožku – jsou hypoalergenní a vhodné i pro velmi citlivou pokožku

Jak se starat o bambusové ponožky?

Aby si ponožky dlouhodobě udržely svoji funkčnost a netknutý vzhled, doporučujeme jim věnovat potřebnou péči. V pračce je prát můžete, doporučujeme ale při teplotě 40°C. Aby nedošlo ke žmolkování, vyhnětě se v pračce tření s hrubými materiály. Ponožky není dobré bělit, žehlit, ani sušit v sušičce.

  • Doporučujeme prát při teplotě 40°C
  • Nedoporučujeme žehlit
  • Nebělit
  • Nesušit v sušičce
  • Tření tkanin se se zipy, batohy nebo jinými doplňky může způsobit nežádoucí žmolkování během nošení nebo praní.

Na našem e-shopu EcoBamboo můžete také využít množstevní slevu a nakoupit ponožky ve větším balení, až po 15ti párech. Ať už si vyberete jakýkoliv typ ponožek, věříme, že si den s nimi užijete naplno a v pohodlí.