Doprava zdarma

Již od 1500 Kč

Bambusové ponožky - jaké jsou typy a jaké vybrat

Aktualizováno 16. 10. 2024

Jak si vybrat správné bambusové ponožky, aby vyhovovaly všem vašim požadavků, byly funkční a seděly k vaší obuvi? Jednotlivé typy a výhody bambusových ponožek se dozvíte uvnitř článku.
Bambusové ponožky - jaké jsou typy a jaké vybrat

Ponožky už dávno nejsou jen spotřebním zbožím, které ráno bez přemýšlení náhodně vylovíte ze své skříně. Vybrat správné ponožky, které budou během dne funkční a vyhoví vaší obuvi je někdy pořádný oříšek. Bambusové ponožky můžete využít jak na sport, tak i na běžné nošení – v létě vás ochladí, v zimě zahřejí.

Jak vybrat ty správné bambusové ponožky?

Neviditelné bambusové ponožky

Neviditelné ponožky jsou ideální na léto. Oproti kotníčkovým ponožkám jsou ještě o pár čísel nižší, vhodné jsou tedy do tenisek s nízkým vzhledem nebo společenské obuvi. Ne každé botě ale vyhoví, v mokasínách už byste s nimi nepochodili. Ponožky jsou jednobarevné, v bílé a černé variantě. V horní části mají pružný lem, z vnitřní strany paty jsou opatřeny silikonovými proužky, které zajišťují, že vám ponožka v nízké botě nesklouzne. Jsou vhodné i na letní sportovní aktivity nebo běžné nošení.


Froté bambusové ponožky

Froté ponožky se naopak hodí i do nepříznivého počasí. Příjemně vás zahřejí, zároveň ale umožní pokožce dýchat. Ponožky jsou bezešvé a mají sníženou výšku, takže jsou vhodné na každodenní nošení. V horní části mají širší pružný lem, díky kterému ponožky neškrtí. Zakoupit je můžete v černé jednobarevné variantě.


Kotníčkové bambusové ponožky

Kotníčkové bambusové ponožky jsou dostupné ve třech barevných kombinacích – bílá, černá a navíc také tělová. Kotníčkový tvar se hodí především k nižší obuvi. Ponožky vám skvěle poslouží především v teplejších měsících, využít je můžete také na sport.

Vysoké bambusové ponožky

Klasické vysoké bambusové ponožky jsou ideální volbou na každodenní nošení k teniskám a vyšším botám. Využít je můžete také na nejrůznější příležitosti ke společenské obuvi. Hodí se tedy jak k běžnému, tak i společenskému outfitu. K dispozici jsou barvy černá a šedá. Lze koupit i výhodné velké balení.


Středně dlouhé bambusové ponožky

Středně dlouhé bambusové ponožky jsou ve 4 barevných variantách – černá, bílá, šedá a tělová. Jejich délka zaručí maximální pohodlí. Vhodné jsou na sport i každodenní nošení.

 

Výhody bambusových ponožek:

  • Maximální pohodlí – jemný a příjemný materiál vám zajistí pohodlí během celého dne
  • Funkčnost – díky bambusové viskóze vás ponožky v létě ochladí a v zimě zahřejí
  • Ekologická výroba – myslíme na životní prostředí a podporujeme etickou produkci
  • Odvod potu – bambusové vlákno saje a odpařuje až 3-4x více potu než bavlna
  • Prodyšnost – materiál je prodyšný, noha se vám nezpotí a vyhnete se tak zápachu
  • Vhodné pro citlivou pokožku – jsou hypoalergenní a vhodné i pro velmi citlivou pokožku

Jak se starat o bambusové ponožky?

Aby si ponožky dlouhodobě udržely svoji funkčnost a netknutý vzhled, doporučujeme jim věnovat potřebnou péči. V pračce je prát můžete, doporučujeme ale při teplotě 40°C. Aby nedošlo ke žmolkování, vyhnětě se v pračce tření s hrubými materiály. Ponožky není dobré bělit, žehlit, ani sušit v sušičce.

  • Doporučujeme prát při teplotě 40°C
  • Nedoporučujeme žehlit
  • Nebělit
  • Nesušit v sušičce
  • Tření tkanin se se zipy, batohy nebo jinými doplňky může způsobit nežádoucí žmolkování během nošení nebo praní.

Na našem e-shopu EcoBamboo můžete také využít množstevní slevu a nakoupit ponožky ve větším balení, až po 15ti párech. Ať už si vyberete jakýkoliv typ ponožek, věříme, že si den s nimi užijete naplno a v pohodlí.