Logo

Hledat...

Přihlásit se
Košík
0

5 důvodů proč si pořídit mikinu z bambusového vlákna

Rádi byste si koupili mikinu, která je pohodlná a poskytuje ochranu před nepříznivým počasím? Koukněte na náš článek, kde popisujeme výhody mikin z bambusového vlákna.
Vše

Publikováno 24. 09. 2021, 2 min čtení

5 důvodů proč si pořídit mikinu z bambusového vlákna
Rádi byste si koupili mikinu, která je pohodlná a poskytuje ochranu před nepříznivým počasím? Koukněte na náš článek, kde popisujeme výhody mikin z bambusového vlákna.

Bambusové vlákno získává stále větší oblíbenost a je vhodným společníkem ať už se jedná o spodní prádlo, tílka, nebo mikiny. V dnešním článku se podíváme na to, proč by mikina z bambusového vlákna neměla chybět ve vašem šatníku.

1.     Poskytují bambusové mikiny ochranu před chladem?

Při teplotních změnách se může zdát těžké najít takovou variantu oblečení, která by vám vyhovovala. Skvělým řešením mohou být mikiny Ecobamboo, které umí výborně regulovat teplo. Mikiny mají izolační vlastnost a poskytují zvýšenou ochranu před chladem. Na podzim a zimu jsou bambusové mikiny nezbytnost. Navíc bambusové vlákno má přirozenou ochranu proti UV záření a je tak ideální tkaninou i pro teplé dny. Mikina z bambusového vlákna je proto komfortní v každém počasí.

2.     Jsou odolné proti vlhku?

Jak jsme již zmiňovali v našem článku o důvodech nošení bambusového oblečení, bambusové oděvy jsou odolné proti vlhku a potu. Absorbují mnohem větší množství vody než organická bavlna, aniž by zadržovaly nepříjemné pachy. Regulační účinek bambusových vláken vám pomůže zůstat v suchu a cítit se svěží po celý den.

 3.     Nemačkají se? 

Tkanina z bambusového vlákna se téměř nedá pomačkat a výjimečně dobře drží tvar, to i po častém praní. Nejen tedy bambusové mikiny, ale i jiné kousky značky Ecobamboo poslouží několik let. Při praní se nemusíte bát ani vyblednutí barev. Bambusové vlákno vyžaduje mnohem méně barviva než například bavlna, ale za to velmi dobře drží barvu, takže si budete užívat zářivé barvy výrazně déle v porovnání s konkurenčními materiály.

4.     Jsou pohodlné? 

Další velkou výhodou mikin z bambusového vlákna je měkkost a vynikající pohodlí. Tajemstvím je hladká struktura, která perfektně sedí na kůži a nijak ji nedráždí.

5.    Je bambus ekologický?

Bambus má pozitivní dopad na globální environmentální problémy, jako je nedostatek vody, odlesňování či skleníkový efekt. Bambusové vlákno je mnohem udržitelnější textilie než bavlna a díky tomu nezatěžuje naši planetu.

Ať už berete mikinu na celodenní výlet do přírody, na procházku do města nebo jen tak, vždy vám poslouží v tom nejlepším slova smyslu.