Logo

Hledat...

Přihlásit se
Košík
0

8 důvodů, proč nosit bambusové oblečení

Zvažujete bambusové legíny, podprsenku anebo ponožky? Mrkněte na náš článek, ve kterém naleznete hlavní výhody tohoto materiálu.
Vše

Publikováno 26. 07. 2021, 2 min čtení

8 důvodů, proč nosit bambusové oblečení
Zvažujete bambusové legíny, podprsenku anebo ponožky? Mrkněte na náš článek, ve kterém naleznete hlavní výhody tohoto materiálu.

V posledních letech více a více ekologických značek přechází na výrobu oblečení z bambusového vlákna. Není se čemu divit, bambus je totiž jednou z nejekologičtějších rostlin, materiálů a tkanin na světě. Bambusové oblečení je stále oblíbenější kvůli své hebkosti, snadné péči a také udržitelnosti. Bambus se stal populární alternativou k bavlněným a syntetickým tkaninám pro ekologicky smýšlející, alergiky a ty, kteří mají rádi pohodlí.

Proč si zvolit bambusové oblečení

1. Příjemné na dotek

Bambusové oblečení je na dotek velmi hebké a příjemné, připomíná hedvábí a kašmír. Na rozdíl od těchto materiálů je ale bambusová tkanina cenově dostupnější. Vyzkoušejte například spodní prádlo, které je vhodné i pro tu nejjemnější pokožku.

editorjs image

2.    Udržitelnost

Nejcennější kvalitou, kterou bambus jako rostlina a tkanina má, je to, že se jedná o velice obnovitelný a ekologický zdroj. Bambus je schopen růst v mnoha různých prostředích po celém světě. Je mimořádně šetrný k životnímu prostřední. K růstu potřebuje malé množství vody, o 30 % méně než většina ostatních rostlin, které se používají na tkaniny. Bambus je také 100 % biologicky rozložitelný a pro růst nepotřebuje žádné škodlivé pesticidy. Ve výrobě oblečení se nepoužívá žádná jiná rostlina, která by byla tak šetrná k planetě Zemi.

3.    Drží svůj tvar

Bambusové oblečení je proslulé tím, že si dokáže udržet tvar déle než ostatní materiály. Nemusíte se bát toho, že se vaše oblečení roztáhne, zažmolkuje a zničí po pár vyprání. Se správnou péčí se můžete spolehnout na to, že vaše oblíbené kousky budou vypadat skvěle.

4.    Zůstanete v suchu

Jedním z hlavních důvodů pro pořízení bambusového oblečení je to, že látka mnohem snadněji absorbuje vlhkost z vaší pokožky a udržuje vás v suchu. Bambus je o 40 % savější než ta nejlepší organická bavlna. Díky vysoké absorpci se výborně hodí na sport a jakoukoliv jinou aktivitu. Velkým hitem se staly bambusové ponožky, které neškrtí a spolehlivě odvedou vlhkost.

5.    Pohodlí bez ohledu na počasí

Bambusové oblečení je neuvěřitelně prodyšné a skvěle reguluje teplotu vašeho těla. V létě je látka prodyšná a vzdušná, takže se budete méně potit. V zimních měsících vás naopak skvěle zahřeje díky zachycenému teplu v mikrostruktuře látky. Bambusové oblečení můžete tedy nosit po celý rok.

6.    Odolný materiál

Bambusová tkanina je na svou hebkost velmi silná a pružná. Ve srovnání s jinými materiály, jako je například bavlna, má bambus mnohem delší vlákna, která jsou navzájem pevněji spojena, což vede k mnohem odolnějšímu oblečení. Oblečení z pevných materiálů má delší životnost, proto je bambusové oblečení skvělou investicí. Perfektním příkladem jsou EcoBamboo legíny, které neprosvítají a drží svůj tvar.

editorjs image

7.    Snadná péče

Bambusové oblečení je přirozeně odolné vůči zápachu a dostatečně silné pro zabránění šíření bakterií. Z tohoto důvodu bambusové prádlo nevyžaduje praní tak často jako oblečení z jiných materiálů. Také odstranění skvrn je mnohem jednodušší než například z bavlněného oblečení.

8.    Hypoalergenní a antibakteriální

Bambusová tkanina se od ostatních látek liší tím, že je přirozeně antibakteriální a protiplísňová, což znamená, že vaše oblečení vydrží déle svěží a bez zápachu. To se skvěle hodí pro sportovní podprsenky, ponožky a další. Bambusové oblečení je také hypoalergenní a nedráždí pokožku. Pokus jste vy nebo někdo z vaší rodiny náchylnější k alergiím, bambus by pro vás mohl být dokonalou látkou.

Pořízení bambusového oblečení je fantastický způsob, jak být šetrný k naší planetě a zároveň zůstat po celý rok v pohodlí.Pozitiva nošení bambusového oblečení ve srovnání s jinými látkami daleko převažují nad negativními stránkami. Až tedy budete příště přemýšlet o tom, jaké oblečení potřebuje váš šatník na jaro, léto, podzim nebo zimu, určitě zvažte oblečení z bambusu! Naše česká značka EcoBamboo nabízí širokou škálu bambusového oblečení na sport i každodenní nošení pro ženy i muže.